Ikonhus

Om IKONHUS

IKONHUS föddes ur tanken att det måste gå att göra hus som är moderna, roliga och samtidigt välbyggda – det utan att du som husköpare ska bli ruinerad.

”Peter Blomqvist (byggmästare & entreprenör) och Peter Stenberg (arkitekt – med bakgrund som snickare innan arkitektutbildningen) träffades år 2008 via gemensamma vänner. De hade lätt att förstå varandra redan första gången de träffades. Båda ville göra något nytt på den konventionella villamarknaden. De ville göra hus som både var snygga OCH praktiska att bo i. Husen skulle vara flexibla när det gällde planlösning och de skulle vara till rimliga priser. De frågade sig varför man vid den tidpunkten inte kunde sätta ihop sitt eget hus på webben precis som man gör när man ska köpa bil? Varför måste man köpa modulhus från kataloger som är prefabricerade, när alla helst vill ha ett hus byggt i lösvirke?

När de sedan tittade i huskataloger undrade de var de moderna husen presenterades? Missade de just de sidorna eller fanns det inga? Efter att ha bläddrat i ännu fler kataloger från olika småhustillverkare var svaret givet. 

 

När en maskin ska tillverka hus uppstår en rad problem som klumpigt formade detaljer och att hela väggar måste delas för att kunna köras på lastbil. Med de förutsättningarna blir inga hus vackra och moderna. Och billigt blir det inte heller.

Vi på IKONHUS gillar riktigt moderna hus med mycket glas, som släpper in massor av ljus. Hus som suddar ut gränsen mellan ute och inne. Med riktigt bra planlösningar som underlättar vardagslivet. När det kommer gäster på besök ska de ledigt rymmas i ett stort rum skapat för både vardag och fest. Vi vill ha hus som har ett utseende, en karaktär och ALLTID MED NÅGOT SPECIELLT.

Vi hittade inga hus  och då började vi fundera… Tänk om det skulle gå att bygga de hus som vi drömde om? Tänk om vi kunde göra det själva?”

 

Ett antal år senare har vi svaret, det gick! Vi kallar husen för IKONHUS, för vi är övertygade om att de blir en ikon bland svenska villor. Att sedan priset blir klart lägre än för kataloghusen gör både oss och kunderna nöjda. Det ska vara tryggt att köpa ett IKONHUS. Alla våra husmodeller har vi provbyggt själva och XL-BYGG levererar allt byggmaterial. Genom att undvika fabrikstillverkning och istället ha fullt fokus på att bygga stilfulla men funktionella hus har vi lyckats undvika kostnader för robotar, säljare och administration. Snygga hus till ett bättre pris helt enkelt!

Välkommen till IKONHUS, vi hoppas att du kommer att gilla våra hus.

SB_35x50

Sara Blomqvist
VD, och en av grundarna till IKONHUS AB