Ikonhus

Tubkikaren – 190 kvm
  • Typ: 2-planshus
  • Yta/Rum: 190 m²
  • Arkitekt: Peter Stenberg
  • Byggnadsarea: ca 120 kvm
Den bärande idén för Tubkikarens utformning var att skapa ett hus med ett helt eget modernt uttryck som fokuserar på utblickar från gavlarna.

Huset är långsmalt med mycket stora glasytor. Långsidorna är klädda med målad träpanel medan gavlarna med sina karaktäristiska snedställda ramar är byggda av termoträ, ett värmebehandlat trä som framhäver den naturliga ådringen och inte behöver målas.

Att öppna entrédörren är en alldeles speciell upplevelse. Från hallen ser man rakt igenom hela huset och ut genom den helt uppglasade gaveln långt borta. På väg bort mot stora rummet passerar man en rymlig hall med klädkammare, tvätt- och teknikrum, gästtoalett, toalett- och duschrum samt ett rymligt sovrum.

Det stora rummet möjliggör samvaro för hela familjen där olika aktiviteter som matlagning, läxläsning och filmtittande kan varvas med varandra. Den helt uppglasade gaveln med skjutdörrar från golv till tak gör tillsammans med matplatsen som skjuter ut ur ena långfasaden att rummet badar i ljus. Att passera genom husets långsida och titta ut genom det triangulära glasrummet är en helt ny upplevelse och ger fria utblickar i 180 grader. Ett mycket rymligt kök med köksö gör matlagningen till ett nöje och från gaveln når man genom de stora skjutdörrarna terrassen.

 Det stora fönsterpartiet ovanför trappan gör trappgåendet till en upplevelse och fönstret för också in mycket ljus både till allrummet och ner i stora rummet. Uppe på det övre planet möts man av ljuset från allrummets stora fönster. Härifrån når man två stora sovrum och ett toalett- och duschrum. Bäst av allt; härifrån går man in i en helt egen föräldradel.

Med en yta på drygt 35 kvadratmeter är föräldradelen lika praktiskt som lyxig. Här finns stort badrum, dressing room, sovrum med klädförvaring och en stor takterrass.

Tubkikaren har inte bara en helt egen form och karaktär, den har också en mycket väl fungerande planlösning. Det är ett underbart hus som måste upplevas i verkligheten!

Pris för komplett byggsats från:
Tubkikaren 190kvm 2 295 000kr